Hoe kies je een frituurpan?


Goudgele frietjes, wie houdt er niet van? Met een friteuse bak je ze snel en gemakkelijk. De eerste stap in je zoektocht naar de juiste frituurpan is de keuze tussen een traditionele friteuse of een airfryer (ook wel: hetelucht friteuse). Houd, bij het kiezen tussen deze 2, even voor ogen hoe vaak je wil frituren en wat je er nu eigenlijk mee wil gaan bereiden. Ben je bijvoorbeeld van plan om maar af en toe een patatje te bakken, of wil je er juist regelmatig groenten, vis of zelfs een cake mee klaarmaken? Met onderstaande tabel ontdek je welke friteuse het best bij je past.

Divider

Welke frituurpan kies je?

Traditionele frituurpan Airfryer (hetelucht friteuse)
Bereidingswijze Vast frituurvet of olie Hete lucht
Bereidingstijd ± 8 minuten per 700 gram friet ± 16 minuten per 700 gram friet
Geschikt voor Friet, frituursnacks Friet, frituursnacks, vlees, vis, brood en cake
Aanschaf Relatief voordelig
(wel steeds frituurvet vervangen)
Relatief duur
(maar geen frituurvet nodig)

Ben je er al uit? Bekijk dan het volledige overzicht van onze traditionele frituurpannen of airfryers. Wil je meer weten over de verschillen, ga dan naar de adviespagina's of lees het verdiepende artikel:

Airfryer versus traditionele frituurpan

Eerder bekeken door jou